Mesaj Sayısı : 6576 Rep Puanı : 19086 Rep Gücü : 42 Yaş : 37 Nerden : ist şişli
Konu: Battle Dawn Koloni ve Karakollar C.tesi Ocak 01, 2011 11:40 pm
Koloni Oyunda en önemli yapı Koloni (Kale)dir. Her oyuncu yalnızca bir tane koloniye sahip olabilir. Koloniniz bir başkası tarafından alınamaz ancak işgal edilebilinir. Bu yüzden çok iyi savunmanız gerekir. Koloni görünümleri işçi sayısına göre değişmektedir.
Nüfus ile Üretim Koloniler karakollar hariç 500 işçi barındırabilir. Bir koloni ne kadar işçiye sahipse her tur o kadar üretim fazlalığı demektir. Her karakol 100 işçi temin eder. Bir oyuncu en fazla 1.000 işçiye sahip olabilir. Bu demektir ki 5 karakol ve koloniniz nüfusu tamamlamak için yeterlidir.
Koloniyi Yeniden Konumlandırma Herhangi bir karakolunuza koloninizi taşıyabilirsiniz. Bunun için bazı sebepler vardır; ittfak bir arada olmak isteyebilir, yeni strateji izlenebilir, atom (füze) etkisinden kurtulmak. Koloniyi yeniden konumladırmak için öncelikle karakola ve bu karakol üzerinde 24 tur kontrole ihtiyaç vardır. Seçilen karakola tıklanarak "Bu karakolu koloniniz yapın" seçilir. Karakolun uzaklığına göre petrol ve 50 enerji masrafı olur.
Karakollar Karakol kurmak için öncelikle 500 metal, 300 petrol ve 15 çalışana ihtiyaç vardır. Oyun içi alıştırmada nasıl karakol kurulacağı anlatılmıştır. Karakollar koloniler gibi değildir, el değiştirebilirler. Farklı karakol tipleri vardır. İlki normal karakollardır, bu karakolların üzerine tıklayarak eğer gerekli araştırmalar yapılmışsa diğer karakol tipine yükseltebilirsiniz. - Eğitim Üssü - Radar - Geçit - Füze Silosu
Bir karakolu yok etmek mümkündür. Ancak bu bahsettiğimiz ilk normal karakol olmalıdır. Yani bir karakol radar iken yok edilemez. Bir karakol 3 tur da yok olur ve yok olduğunda size kaynak kazancı sağlar.[URL="http://www.turkmmo.com/"]turkmmo[/URL]