Mesaj Sayısı : 6576 Rep Puanı : 19086 Rep Gücü : 42 Yaş : 37 Nerden : ist şişli
Konu: Linux’ta Urban Terror (Terör Şehri) Oyun Kurulumu Çarş. Ara. 29, 2010 5:47 pm
Merhaba arkadaşlar öncelikle Urban Terror nedir diyenler için,Urban Terror bir FPS oyundur. Linux’un Counter Strike’ı olan Urban Terror adlı oyunun kurulumunu tüm linuxlar için kısaca anlatmak istiyorum.Urban Terror’ü Linux kullanan hemen herkes bilir ve az çok özelliklerini de bu yüzden bu konudan ziyade kısaca kurulumundan bahsetmek istiyorum.Oyun tüm işletim sistemlerinde çalışmaktadır.Online olarak oynayınca daha zevkli bir hal almakta.Ülkemiz sunucuları da mevcut.Oyuna girdiğinizde Mac OS kullanıcılarının grubu ve Türkiyem adlı grubu göreceksinizdir.Herkes tarafından benimsenmiş evrensel bir oyun olma özelliğine sahip Urban Terror.Kurulumunda hiçbir zorluk yok.Kısaca şu 5 adımı izlemeniz yeterli olacaktır.1-http://www.urbanterror.info/docs/texts/110/ adresinden Linux için olan zip dosyalarından işletim sistemi mimarimize uygun olanı (32-64 bit) indiriyoruz.2-İndirdiğimiz zip dosyasını zipten dışarı çıkarıyoruz.3-Dışarı çıkardığımız klasörün içinde eğer işletim sistemimiz 32-bit ise ioUrbanTerror.i386, işletim sistemimiz 64-bit ise ioUrbanTerror.x86_65 olan dosyamızın üstüne tıklıyoruz.4-Üstüne tıkladığımız dosyayı /Sağ tık-Özellikler-Erişim Hakları’na tıklıyoruz.Burada bulunan “Bir program gibi çalışmasına izin ver” seçeneğini işaretliyoruz ve artık dosyamız çift tıklayarak açılabilecek hale geliyor.Böylelikle oyunumuz kurulmuş oldu.Sonra internetten bir sunucuya bağlanarak oyunumuzu oynayabiliriz.