Elbette her oyunda olduğu gibi florensiada da arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Bu sohbet işlemine Chat sistemi denilmektedir. Bu bölümde Chatleşme sistemini inceleyeceğiz. Chat Penceresi Arabirim
1. Bu bölüm mesajlarınızı, oyun içi aktivitelerinizi kısacası oyun içi tüm faaliyetlerinizin gösterildiği bölümdür. 2. Pencere içeriğini yukarı aşağı kaydırma. Küçük boyutta kullanılan pencerede yer alan içerikleri kaydırma sistemi sayesinde yukarı aşağı giderek içerikleri görüntüleyebilirsiniz. 3. Pencerenin boyutunu 3 aşamalı olarak değiştirebileceğiniz sistemdir. 4. Pencere içeriğini bilgisayarınıza kaydetme sistemi. Log alma. bu sistem sayesinde o ana kadar mevcut olan içerikleri bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Kayıtlarınız oyunun yüklü bulunduğu dizinde yer alan Bin/ChattingLog klasörü içerisine yerleştirilmektedir. 5. Chat sistem ayarlarının yapıldığı bölüm 6. Chatleşmede komut kullanımı 7. Mesajlaşmak istediğiniz kişinin nikinin girildiği veya seçildiği alan. 8. Mesajlaşma Modunun seçildiği alan 9. Mesajlaşırken kullanmak istediğiniz lisanın seçimi. 10. Mesaj giriş alanı. Bu alana mesajınızı girip gönderebilirsiniz. Ayrıca bu pencereye kısayol komuutları girilerek mesajlaşma modunu hızlıca değiştirebilirsiniz. Bu kodları takip eden bölüm de bulabilirsiniz.
Chat Ayarları ve Yardım Bölümü Ayarlar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Chat ayarlarına Arabirim bölümünde gösterdiğimiz 5 nolu butona basarak ulaşabilirsiniz. Ayarlar 2 bölümden oluşmaktadır. Mesaj filtresi ve Sistem ayarı. 1-Mesaj Filtresi Savaş-Battle Mesaj: Bu ayar savaş esnasında sistem mesajlarının ve tecrübe barının gösterimlerini açıp kapatır. Genel-Genelral Mesaj: Genel gönderilen mesajları açıp kapatır Parti-Party Mesaj: Parti Mesajlarını açıp kapatır Fısıltı-Whisper: Seçilen kişi ile yapılan mesajlaşmayı açıp kapatır Lonca-Guild Mesaj: Lonca içi yapılan mesajlaşmaları açıp kapatır Bağırma-Shout: Bağırlarak yapılacak olan mesajlaşmayı açıp kapatır. Satış - Sale Mesaj: Alım satım yapmak için kullanılan chatleşmeyi açıp kapatır. 2-Sistem Ayarı Chat girişi- Enter Chatti: Enter butonuna basınca chat sistemini aktifleştirme ayarı Yardım Menüsü
Kısayol komutlarının bulunduğu yardım bölümüne 6 nolu butona basarak ulaşabilirsiniz.Yardım 2 bölümden oluşmaktadır. Chat Komutları ve Aksiyon Komutları. 1-Chat Komutları - Chatting Commands Genel Mesajlaşma, Parti içi mesajlaşma gibi chat mod seçenek kısayollarının bulunduğu bölümdür. Bu bölümde bulunan kısayol komutlarını kullanarak hızlı bir şekilde istediğiniz seçimi yaparak mesajlaşabilirsiniz. 2-Aksiyon Komutları - Action Commands Aksiyon Komutları karakterinizin oyun içinde yapmış olduğu görsel aksiyonlardır. Örnek olarak alkışlamak, kahkaha atmak, oturmak gibi aksiyonları bu bölümde yer alan kısa yolları kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Herhangi bir kişinin üzerine farenin sağ butonu ile tıkladığımızda o kişiye ait bilgi penceresi ekranın hemen üstünde belirir. Bu bilgi ekranında seçilen kişinin genel bilgilerini görebileceğiniz gibi karakter resminin yanında bulunan buton sayesinde o kişi ile özel işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler; 1- Partiye Davet/Invite Party: Bu seçeneği seçerek o kişiyi partinize davet edersiniz 2- Fısıltı/Whisper: Sadece bu kişinin görebileceği mesaj gönderirsiniz. 3- Arkadaşlarıma Ekle- Add Friends: Kişiyi arkadaş listenize eklersiniz 4- Alışveriş Teklifi/Request Trade: Kişi ile esşya alışverişinde bulunabilirsiniz 5- Adam Adama Savaş/Man to Man Battle: Kişi ile karşılıklı dövüşürsünüz 6- Takip Et/ Follow: Kişiyi otomatik olarak takip etmeye başlarsınız.
Mesajlaşma modunu ayarladığımız bu bölüme 8 nolu butona basarak ulaşabilirsiniz. Bu bölümde Mesajımızı kime göndermek istediğimizi belirtmekteyiz. Yardım Menüsünde bulunan kısayol komutlarının menü kullanılarak yapıldığı bölümdür. 1- Genel/General Mesaj: Tüm herkesin görebildiği genel mesaj gönderme. Mesaj font rengi Beyazdır. 2- Parti/Party Mesajı: Partinize mesaj gönderme. Bu mesajı sadece partinizdeki kişiler görebilir ve mesaj font rengi Yeşildir. 3- Lonca/Guild Mesajı: Loncanıza mesaj gönderme. Bu mesajı sadece Lonca üyeleri görebilir ve Mesaj font rengi Mavidir. 4- Alışveriş /Sale Mesajı: Satış yapmak istediğinizde kullanacağınız mesajlaşma sistemidir. Mesaj font rengi Portakal rengindedir. 5- Bağırma/Shout: Bağırdığınızı gösteren mesajlaşma sistemi. Mesaj rengi Sarıdır. 6- Fısıltı/Whisper: Seçtiğiniz kişi ile yapacağınız mesajlaşma sistemidir. Bu mesajı sadece seçilen kişi görebilir ve mesaj rengi Pembedi