Pvp server 1299,Koxp,Metin2,Mt2,Tanıtım,Hile,Paylaşım,2018
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pvp server 1299,Koxp,Metin2,Mt2,Tanıtım,Hile,Paylaşım,2018

Pvp server 1299,Koxp,Metin2,Mt2,Tanıtım,Hile,Paylaşım,Hack, ,Acme,saoc,Knightonline,Myko,Çinko,Tbl,2018
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Rönesans Krallıklar Oyunu Ayrıntılı Rehberi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
koxpcu

koxpcu


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 6576
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 19086
Rep Gücü : 42
Yaş : 37
Nerden Nerden : ist şişli

Rönesans Krallıklar Oyunu Ayrıntılı Rehberi Empty
MesajKonu: Rönesans Krallıklar Oyunu Ayrıntılı Rehberi   Rönesans Krallıklar Oyunu Ayrıntılı Rehberi Icon_minitimePaz Ara. 05, 2010 5:49 pm

Rönasans krallıklarına Hoş Geldiniz. Oyun çoğunlukla Kasabada, meyhanede ve tabiki forumda geçmektedir. Bu üçünü ziyaret edebildiğiniz kadar ziyaret edin hem yeni bilgiler öğrenirsiniz hemde yeni arkadaşlar edinirsiniz.

Bölüm 1: Çok açsınız (Nasıl ve ne yemelisiniz ?)

Oyunda hergün iki Açlık Puanı(AP) gideren yiyecek yemeniz gerekli. Bunun anlamı 1 somun ekmek yada 2 çuval mısır yemeniz gerektiğidir.

1) Evde yemek yemek

Ev > Eşyalar 'a tıklayın ve burada 2 somun ekmek göreceksinz. Kullana basarsanız bunlardan birini yersiniz

2) Meyhanede yemek yemek

Kasaba > Meyhaneye tıklayın bir meyhane seçin. İçinde oyuncu olan bir tane seçerseniz sorularınıza cevap vericeklerdir. Menüyü sor'a tıklayın buradan yemeğinizi yanındaki altın paraya tıklayarak alın. Etkisi 10 dk içinde meyhaneden çıksanız bile görülecektir. Seviye 1'e kadar başkaları size içki ısmarlasın siz paranızı harcamayın.

Bölüm 2: Alış - Veriş (nasıl yiyecek alınır)

Başlamadan önce, Seviye 0 iken EKMEK ve MISIR DIŞINDA HİÇBİRŞEY SATIN ALMAYIN. Eğer bıçak yada ayakkabı yada başka bir şey alarak şeytana uyacaksanız, bölüm 3'e atlayın sizin seviye 1 olmanızı geçiktirmek istemiyorum. Eğer sadece yemek almaya söz verirseniz okumaya devam edin Smile. Kasabaya tıkladığınızda sol altta pazarı göreceksiniz. Pazara tıklayın > 'Kişilerin Sattığı' na girin ve ekmek ve mısırı bulana kadar sayfayı aşağı kaydırın. Günde 2 mısır yada 1 ekmek yemen gerekli, bu yüzden hangisi ucuza geliyorsa onu al. Alacağınız ürünün yanından kaç adet alacağınızı seçin. Eşyalar heybenize eklenecektir daha sonra satın ala tıklayın. 10 dk içinde aldığınız eşyalar 'Eşyalar'(bknz. 1.Bölüm) bölümünde gözükecektir.

Bölüm 3: Yaşamak için çalışmak

Seviye 1 olmanız için 90 akçeden fazla para biriktirmeniz gerekir. Şu anda çalışabileceğiniz 5 yer vardır.

1) Maden

Seviye 0 'lar için en iyi para kazanma yerlerinden biri madenlerdir. Hem iyi para kazanırsınız hemde eyalete yardım edersiniz. Madenler 16-17 akçe arasıda parayı iki taksit halinde verirler. İlk taksit çalışmanızın ertesi günü olur ve paranızın yarısını alırsınız geri kalanını ise pazar günü alırsınız. Madende çalışmak için şu yolu izleyin Eyalet > Çalışmak > (Maden resmine tıklayın).

2) Başkası için tarlasında çalışmak

Bu işe şu şekilde laşabilirsiniz Kasaba > Belediye binası > iş duyuruları. Bir iş bulun detaylara basın ve işe başvurun. iyi haber buradan kazandığınız parayı ertesi gün alırsınız, ve bazı işler madenden çok para öder. Kötü haber ise işe alınıp alınmadığın 10-20 dk içinde belli olur bu yüzden başvurduktan sonra sonucu beklemeniz tavsiye edilir.

3) Kasaba özel bölümü ( Orman, Göl, Meyve bahçesi )

Bulunduğunuz kasabaya göre değişen özel bir bölümdür. Bu bölüme ulaşmak için Kasaba > (ilgili bölüm:Göl,Orman,Meyve Bahçesi). Gölden balık; Meyve bahçesinden meyve; Ormandan tomruk odun kazanısınız. Burada çalışıp elde ettiğiniz ürünleri pazarda satabilirsiniz. Bu ürünleri KESİNLİKLE elinizde tutmayın yada yemeyin kazandığınızda hemen pazarda satışa koyun. Satış yapmak için 'Eşyalar' bölümünden eşyanın yanındaki satışa koy linkine tıklayın, uygun fiyatı bulmak için pazarınıza bakın ve/veya belediye duyurusuna birgöz atın.

4) EAÜ (Eyaletlerarası Asgari Ücret)

Alınacak gibi bir iş değildir . Çok çağresiz iseniz bu işe başvurun. Sadece 8 akçe kazanırsınız madenden daha azdır. Ödeme şekli maden gibi 2 taksittedir - 5 akçesi hemen alınır, diğer 3 akçe pazar günü gelir. Nereden başvurabileceğinizi söylemek istemiyorum bunun yerine 3. yada 5. işleri tercih edin

5) Cami için çalışmak

Cami için çalıştığınızda 5 akçe kazanırsınız. Camide çalışmak için Kasaba > Cami > camide çalış. Seviye 1 olmak için 2 kere camide çalışmanız gerekli. Size tavsiyem eğer pazara yakın bir günde isek madende çalışmanız böylece pazar olunca paranızı alırsınız ve aldıktan sonra camide çalışırsınız böylece bir dahaki pazarı bekmek zorunda kalmazsınız. Aynı şekilde işduyurularında bir iş bulduysanız o işte çalışmaya çalışın camide çalışmayı sonraya ertelersiniz. EAÜ den az para verdiği halde neden camide çalışmanız gerektiğini düşünüyorsanız aşağıya bakın.

Bölüm 4: İtibar puanı ve Güven puanı

Seviye 1 olmak için 90 akçenin yanında 5 itibar puanınada ihtiyacınız vardır. Güven puanları oyuncular tarafından verilir ve itibar puanınızı 1 artırır. Seviye 0 da iken itibar puanını camide çalışarak kazanabilirsiniz. Seviye 0 da iken en fazla 3 güven puaı(GP) alabildiğiniz için ve seviye 1 olmak için 5 itibar puanına ihtiyacınız olduğundan camide 2 gün çalışmaya ihtiyacınız var.
Söylediğim gibi cami iyi para vermemektedir bu yüzden çalışabildiğiniz kadar az camide çalışın. Kasaba > Belediye > Kasaba bilgilerine girerek buradaki oyunculara mesaj atarak onlardan size güven puanı vermelerini isteyebilirsiniz. Her oyuncu her pazar 2 güven puanı dağıtmak için alır. Güven puanı istediğinizi kasaba forumunda ve meyhanelerde karşılaştığınız insanlarada söyleyebilirsiniz.

Bölüm 5: Seviye atlamaya hazır mıyım? Nasıl yapabilirim?

Seviye 1 olman için 90 akçe ve 5 itibara ve seviye 1 olurken seçtiğin tarlanda ihtiyacın olacak bazı şeyleri tamamlamış olman gerekir. Seviye 1 olmaya yaklaştığında nasıl bir tarla alacağına karar vermelisin. Bunun için belediye başkanına yada akıl hocasına danışabilirsin işte sana bazı artılar ve eksiler:

1) Sebze tarlası

Başlangıcı en ucuz olan tarla çeşitidir. 90 akçe biriktirmiş olman ve ertesi günki yiyeceğinin elinde olması gerekmektedir. Sebzeler iyidir çünkü onları tarladan topladığın gibi yiyebilirsin ve sana karizma puanı kazandırırlar. Ancak en düşük ürün veren tarladırlar her hasatta 4 sebze kazanırsın.

2) Mısır tarlası

Başlangıcı ucuz olan 2. tarladır. 90 akçe seviye atlamaya, 2 günlük yiyecek tarlanızda çalışırken yemek için ve ekim için bir çuval mısırının(evde) olması gerekmektedir. Tarladan ürünü hasat edince direk yiyebileceğin başka bir tarla çeşitidir. Sığır yetiştiricileri sığırlarını beslemek için ve eyalet hayvan yetiştirmek için mısıra ihtiyaç duyar.

3) Buğday tarlası

Başlangıç için 90 akçe seviye atlamaya,3 günlük yiyecek tarlanızda çalışırken yemek için, 1 çuval buğday ekim için. Buğday tarlasının verimi artırılabilir böylece daha fazla ürün elde edebilirsiniz. Ayrıca buğdaydan un yapılarak bu unlar ilede ekmek yapılır ve ekmek üretimine katkınız olur.

4) Hayvan Yetiştiriciliği (Manda, Sığır, Koyun)

Uzun dönemde en çok para kazandıran tarla çeşitidir ancak başlangıç için 200 akçe(Hayvanlar ve bıçak için) kadar paraya ihtiyacınız vardır ve bazı dönemler zarar bile ederler. Eğer kendini cesur hissediyorsan ve sanslıysan hayvan yetiştirebilirsin. Sana tavsiyem diğer 3 tarladan biri ile başla ve yeterli paraya ulaştığında hayvan yetiştirmek için tarlanı ıslah etmendir.

Arazini ne alacağına karar verdiğinde ve açlıktan ölmemek için yeterli parayı biriktirdiğinde seviye 1 olmak için Eyalet > Kale > Beylerbeyi başkatipi ile görüşüp arazini seç ve ertesi gün arazin gelecek ve seviye 1 olacaksın. Burayı unutma çünkü seviye 2 olurken yine buraya geleceksin.
GRUPLAR

Şu şekilde grup oluşturabilirsiniz:

1- Soldaki menüden Eyalete tıklayın.

2- Açılan Eyalet sayfasından Seyahat kısmına tıklayın.

3- Burdanda Haritanın üstündeki Groupes seçeneğine tıklayın.

4- Bu işlemden sonra karşınıza Gruplar sayfası açılacaktır.

Buradan yeni bir grup kur diyebilirsiniz.

Yada hazır gruplardan birine KATIL diyebilirsiniz.

Uyarı: Eğer bir kasabadayken bir grup oluştutursanız, ve diğer gün kimse ona katılmazsa, grup silinir ve tekrar oluşturmak zorunda kalırsınız. (Yol üzerindeki bir noktadayken grup silinmez).
dministrator

SEVİYELER

Şuan Rönesans Krallıkları'nda hali hazırda bulunan 3 seviye bulunmaktadır. Bu 3 seviyede de farklı özellikler kazanacaksınız. Şimdi bunlara değineceğim.



Seviye-0

Oyuna yeni kayıt olup ilk girdiğinizde bu seviyeden başlarsınız. Bu seviyede hiçbir şeye sahip değilsiniz. Bu seviyedeki tek amacınız Seviye-1'e geçmek için gerekli olan özelliklerinizi hızlıca tamamlayıp yolunuza devam etmek.Seviye-1'e geçmek için ihtiyacınız olanlar;

* 90 akçeniz olması lazım


* 5 itibarınız olması lazım


* Başkâtiple görüş!

Bu eksiklerin yani itibar puanının ne olduğu ve nasıl toplandığını İTİBAR PUANI başlığından okuyabilir vede hızlı para kazanma yollarını da ÇALIŞMAK başlığından okuyabilirsiniz. Bu eksikleri tamamladıktan sonra Eyalet--Kale--Başkatiple Görüş seçeneğine tıklayınız ve seviye atlayınız. Seviye atladığınız için 1 tarla ile ödüllendirileceksiniz. Bu tarlanızı seçmeden önce TARLALAR başlığını mutlaka okuyunuz.



Seviye-1

Eyalet--Kale--Başkatiple Görüş seçeneğine tıklayıp tarlanızıda seçtikten 1 gün sonra Seviye-1 olacaksınız. Bu seviyede 2 farklı amacınız olabilir. Vakit kaybetmeden Seviye-2'ye geçmek veya 2. tarlayı almak.

Bu seçenek kişiden kişiye değişse de ben genelde önce 2. tarlayı almaktan yanayım. Çünkü 2. tarlayı almak sizin tarla alırken kaybettiğiniz zamanın büyük kısmını telafi ettirecek, çünkü 2. tarladan gelen ürüne göre gelirinizde artacak. Hemde daima cebinizin dolu olmasını sağlayacak. Neticede hergün bir işte çalışacaksınız ve de 2 tarlanızdan da kaynak gelecek.

Bu kararı verdikten sonra 2. tarlanın fiyatının eyaletten alırsanız 500 akçe olduğunu da hatırlatmak isterim. Ama belediye binasındaki satılık tarla ilanlarını güzel takip eder ve de istediğiniz tarla çeşidini denk getirirseniz tarlayı 400 akçeye almanız ve de bu işten 100 akçe kar etmeniz mümkündür.

Şimdi 2. seviyeye geçmek hakkında da biraz bilgi vereyim. Seviye-2'ye geçmek biraz zamanınızı alacak, çünkü hem para biriktirmeniz hem kıyafet almanız hemde karakter özelliklerinizi arttırmanız gerekmektedir. Seviye-2 olmak için gereken özellikler şöyle;



• 500 akçeniz olması lazım


• 35 itibar puanınız olması lazım


• Tüm karakteri özelliklerinizin 20 olması lazım


• Güzel bir şekilde giyinmeniz lazım (şalvar, ayakkabı, gömlek)


• Başkâtiple görüş!



Yukarıda yazan eksikleri tamamladıktan sonra aynı şekilde Eyalet--Kale--Başkatiple Görüş seçeneğine gidip seviye atlayabilirsiniz. Seviye-2 olduğunuzda bir meslek sahibi olacaksınız. Bu yüzden Seviye-2'ye geçmeden önce MESLEKLER başlığını iyice gözden geçiriniz.



Seviye-2

Eyalet--Kale--Başkatiple Görüş seçeneğine tıklayıp mesleğinizi seçtikten 1 gün sonra Seviye-2 olacaksınız. Seviye-2'ye geçtikten sonra eğer seviye-1 iken 2. tarlanızı da aldıysanız tek amacınız düzenli çalışıp çok para biriktirmek olacak. Çünkü seviye-3 olmak için daha çok özelliğe, paraya vede giysiye ihtiyacınız olacak. Bu yüzden savurgan olmamalı vede paranızın değerini iyi bilmelisiniz. Seviye-3 olmak için istenen özellikler;

* 2500 akçeye sahip olmalısınız (atölyenizi değiştirdiyseniz 1600 akçe)


* 100 itibar puanınız olması lazım


* Tüm karakteri özelliklerinizin en az 60, 1 tanesi (zeka veya karizma) 120 olması gerekir


* Güzel bir şekilde giyinmelisiniz.(şalvar, ayakkabı, gömlek, takke, kemer, çorap)


* Başkâtiple görüş!

Bu özellikleri de tamamlayıp seviye-3'e geçmeye karar verdiyseniz S3 YOLLAR isimli yazımızı iyice gözden geçirin vede artık yolunuza nasıl devam etmek istediğinize iyi karar verin. Çünkü bu saatten sonra bir devlet adamı olabilir veya güçlü bir asker olmayı seçebilir veya din yolunda ilerlemeyi de seçebilirsiniz. Seviye-1'de seçtiğiniz tarla vede seviye-2'de seçtiğiniz mesleğinizi belli bir ücret karşılığında değiştirebilirsiniz. Ama bunu değiştiremezsiniz. Artık ders çalışıp kendinizi geliştirmeye başlayacağınız için değiştirme olsaydı bile parayla ölçülemez bir kayıp olurdu sizin için. Bu yüzden ne olmak istediğinizi iyi düşünün.



SEVİYE-3

Bu aşama şuan için belli olan son aşama ama adminler oyunu geliştirmeye devam ediyorlar. Her an önümüze yeni bir seviye ile çıkabilirler. Oyunun bu kadar gerçeğe yakın olması insanları çeken başka bir yön.
Nasıl mutlu olunur?


- Pazarları 10-12 arasında camide vaaz dinleyerek. Her pazar bir kere dinleyebilirsiniz. Etkisi büyüktür.

- Kendiniz alıp yada başkasının size ısmarlmasıyla içki içerek. Bira, etkisi azdır, 2 yada 3 defa içmeniz gerekir.

Exclamation Dikkat: Fazla içki sizi sarhoş yapar. Ne kadar çok sarhoş olursanız karakterinizle iş yapabilmeniz o kadar azalır. ör: pazardan mal alırken hıh ne bu şimdi gibi yazılar çıkar bir daha alış girmeniz gerekir.
Exclamation Fazla alkol karakter özelliklerinizi gün boyunca kaybetmenize neden olur. Çok fazla içerseniz kayıplarınızda artar.

Tahminler (Altta yazanların daha tam kesin değil):


- Çalışmadan gününüzü geçirmek mutluluğu artırır


- Tavernada düzenli zaman geçirmek mutluluğu artırır

- İyi ruh hali aşağıdaki olayları yaşama şansınızı artırır.

Exclamation Madende çalışmak ruh halinizi düşürür.

- İyi anlaşmalar yapmak ruh halinizi artırır.
Ör. Eğer 100 akçe harcarsanız ve 150 alırsanız, Ruh halinin iyi yönde etkilenir.

- Dilencilere para vermek itibar puanı kazandırabildiği gibi sizi mutluda yapar



Olaylar (Aşırı Mutlu olunca Hadiselerinizde alttakilerden biriyle karşılaşabilirsiniz.)

• Zeka

- Güneş parlıyor, hava güzel! Seni kimse tutamaz... (+10 ZP bir gün için)

- Dün gece nasıl bir ot içtin sen! Kesinlikle mısır yaprağı değildi o... Açık bir şekilde sendeki zekanın farkına vardın. (+20 ZP bir gün için)

- Bir kaç haftadır içtiğin garip otun çok güçlü etkileri var. Düşündün ki mısırdan daha fazla şeyler ekmelisin... (+1 ZP)

• Kuvvet

- Öğlen 2 civarında uyandın, artık korkularından sıyrıl ve bunu herkese duyur! Evet! Kimse beni durduramaz! (+10 KP bir gün için)

- Bugün kendini çok güçlü hissediyorsun! Heyt! Hakların için ayağa kalkmaya karar verdin! (+20 KP bir gün için)

- Aslan gibi güçlü hissediyorum kendimi bugün ... (+1 KP)

• Karizma

- Acayip bir hal içindesin bugün. Öyle değişik hissediyorsun ki insanlarına özgürlük verebilirsin ve onlara önderlik edebilirsin. (+20 Karizma bir gün için)

- Birden gerçeğin farkına vardın! Susma sustukca sıra sana gelecek! (+10 Karizma bir gün için)

- Bu sabah korkularınızdan sıyrılıp kurtulmaya karar verdiniz, bu da sizin çok daha iyi görünmenize neden oldu (+1 Karizma)

• itibar

- Dilenciye su verdin. Su gibi aziz ol! (+1 İtibar Puanı)


• Para

- Bahçeni temizlerken , bir de baktın ki bir kaya hafifçe yerinden oynamış. Onu yerinden kaldırdın ve 5 akçe buldun! (+5 Akçe)

- Zenginlik ve kapitalizm kesinlikle dünyanın en iyi şeyleri değiller ama bu sabah ayakkabılarının içinde 15 akçe bulduğunda ne kadar mutlu olduğunu kabul etmelisin. (+15 akçe)

• Ekmek

- Dumanlı bir rüyadayken; birden bir ses: kullarımdan hiçbiri bir ekmeğe muhtaç olmayacak. Uyandığında bir baktın ki divanın üzerinde bir ekmek var. (+1 Ekmek)

• Mısır

- Birisi kapını çalıyor. Açıp baktın ki kimse yok. Bir de baktın eşikte 2 mısır var. Garip değil mi? (+2 Çuval Mısır)

• Balık

- Uyandığında pijamanın içinde nemli yapışkan sert bir şey buldun... Bir balık! Bu gece bir balıkla ödüllendirildin! (+1 Balık)

• Et

- Yastığının altında üzerinde sarı E yazan kahverengi kağıt torbası buldun. İçinde iğrenç soğanlarla kaplı yağlı bir et parçası, kırmızı sos ve iki parça pörsümüş ekmek. Çok iğrenç kokuyor ama dayanamadın ve onu bir lokmada mideye indirdin. Şu anda hasta hissediyor olmalısın... ama... şanslısın bu sefer güçlü hissediyorsun. (+1 Et)

• Meyve

- Sonsuza kadar Tanrı'yı seveceğiz, bu mevsimde olgunlaşmış meyveler gelsin, çok şükür... (+1 Meyve)

• Kürek

- Sahilde yürürken çok kaliteli kesilmiş bir çift tahta buldun. Onları kürek olarak kullanabilirsin. (+1 Kürek)

• Kayık

- Yüzünde bir yosun parçasıyla öksürerek ve tuzlu su tükürerek uyandın bugün. Yatağın odadaki 3 metrelik suyun içinde yavaşça yüzüyor. Dev bir dalga güzel evini harap etmiş. Sırılsıklamsın, sol ayakkabını ve pantolonunu kaybetmişsin neyseki hala hayattasın ve pencerenin yanıbaşında sağlam bir kayık buldun! (+1 Kayık)

• Merdiven

- Bu sabah yataktan çıkarken merdiven kullandın, çok garip çünkü yerdeki saman döşeğinde uyurdun hep. Boş ver belki tırmanmak için biraz kısa ama onu biraz daha fazla meyve toplamak için kullanbilirsin. (+1 Küçük merdiven)

- Bu sabah yataktan çıkarken merdiven kullandın, çok garip çünkü yerdeki saman döşeğinde uyurdun hep. Boş ver belki tırmanmak için biraz kısa ama onu biraz daha fazla meyve toplamak için kullanbilirsin. (+1 Büyük Merdiven)

• Odun

- Etrafta gezerken bır odun parçası buldun. Belki bir işe yarar. (+1 Odun)
MARANGOZLUK

Genel sözler

• marangozculuk seviye 2 olanların yapabileceği bir iştir.
• marangoz, küçük merdiven, büyük merdiven, kürek, kayık gövdesi, balta ağzı, kayık, çapa(daha kodlanmadı), kasnaksız kova, ve balta sapı yapabilir

* Marangoz tomruk odun kullanır

• Marangoz olmadan önce belediye başkanına kasabaya marangoz lazım mı ? diye sormak gerekir.

Marangozun satışları

1) marketten tomruk odunu alır.
2) evdeki eşyalar kısmına koyar.
3) eşyaları yapmak içi gerekli malzemeler:

* Küçük merdiven(1 tomruk odun)

* Büyük merdiven(2 küçük merdiven)

* Kürek(1 tomruk odun)

* Tekne gövdesi(3 tomruk odun)

* 3 balta sapı (1 tomruk odun)

* Kayık(2 kayık küreği,1 kayık gövdesi)

• Çapa(henüz kodlanmadı) - (1 saban demiri ve 3 tomruk odun)

* Kasnaksız kova(1 tomruk odun)

Keskin olmayan balta(1 balta ağzı(kılıcı) ve 1 balta sapı )

Her bir eşya için 1 gün çalışmalısınız.


Fiyatlar Ve Kazançlar

• 1 tomruk odunun ortalama fiyatı 4 akçe.
• kasabanızın ve diğer kişilerin iyiliği için uygun fiyattan satınız.

* Küçük merdiven - 4 + 26 = 30

* Büyük merdiven - 30 + 30 + 26 =86

* Kürek - 4 + 26 = 30

* Kayık gövdesi - 12 + 26 = 38

* 3 balta sapı- 4 + 26 = 30/3 = 10

* Kayık - 38 + 30 + 30 + 26 = 124

* Kasnaksız kova - 4 + 26 = 30



Çeviri, Batu



KASAPLIK

Genel Görüşler

• Kasaplık mesleği ikinci seviye oyunculara has bir özelliktir.
• Kasaplar çiğ hayvan etlerini yenilebilecek hale getirir.

* Et 2 kuvvet ve 2 açlık puanı verir.

• Kasap olmayı düşünüyorsanız belediye reisinizle görüşün.

Kasaplık

1)Bu iş için 50 okkalık sığır eti veya 100 okkalık manda eti almanız ve "evinizdeki eşyalar" bölümüne koymanız gerekir.
2)Bunları pazardan veya kendi çiftliğinizden temin edebilirsiniz.
3)Kasaplar yenebilecek hale getirdikleri eti satabilir veya kendisi yiyebilir.

-Kasap 5 tane YO (yüz okkalık) etten 10 tane veya 10 tane EO (elli okkalık) etten 10 tane yenilebilir et yapabilir.
-Kasap bir günde en fazla 10 et üretebilir.
-Kasap ham etleri karıştıramaz.
Örneğin : 2 EO ve 4 YO et birleştirerek 5 tane YO veya 10 tane EO üretilemez.

Satış fiyatı ve Kâr

• EO ve YO okkalık ham etlerin fiyatı 15 akçe ile 32 akçe arasındadır.
• Tabiki istediğin fiyatı seçmekte özgürsün, fakat fiyatlar üretici ve tüketici arasında dengeli olmalıdır.Günlük 26 akçe kazanmak istiyorsan ve EO eti 15 akçeden alıyorsan ürettiğin bir parça eti 17.6 akçeye satmalısın.



Hazırlayan, MFT93



DEĞİRMENCİ

Genel Sözler

• Değirmencilik seviye 2 olan oyuncuların yapabileceği bir iştir
• Değirmenciler buğdayı un a çevirir. Fırıncılarda unu ekmek yapmak için satın alır.

* Değirmenci olmadan önce belediye başkanınıza danışınız.


Değirmenci İşleri

1) Değirmenci marketten buğday alır ve evdeki eşyalar kısmına koyar.
2) Değirmenci buğdayı işleyerek un haline getirir.

- 1 buğday dan 1 un enle edilir.Değirmenci günde 10 adet un elde edebilir

Fiyatlar ve Kazançlar

* Ortalama buğday fiyatı 13 akçe

• Tüm ülkenin iyiliği için 1 adet un'un çuvalını 15.6 akçeden satmanız tavsiye edilir

Çeviri,Batu



TERZİ

Genel sözler

• Terzilik seviye 2 olan oyuncuların yapabileceği bir iştir.

* Terzi kadın ve erkeğe ayrı kıyafetler yapar.

* Terzi yumak yün ve deri kullanır.

* Terzi olmadan önce belediye başkanına danışmak gerekir


Terzinin İşleri

1) pazardan deri ve yumak yün alır.
2) aldıklarını evdeki eşyalar kısmına koyar.
3) Terzi atölyesinde şunları yapabilir:

* Takke (2 deri)

* Gömlek (8 yumak yün)

* Şalvar(4 yumak yün)

* Çorap(2 yumak yün)

* 2 çift Ayakkabı (2 deri)

* Kuşak (1 deri)

* Kaftan (15 yumak yün ve 4 deri)

* Cüppe(18 yumak yün ve 1 deri)

* Kalkan (3 deri)





Her biri için 1 gün çalışmalısınız.

Fiyatlar ve Kazançlar


• Derinin ortalama fiyatı 15 akçe yumak yünün ortalama fiyatı 11 akçedir.
•Gömlek için bir örnek verirsek: 8 yumak yün 11 akçeden ve 26 akçe bir günlük çalışma
işte: 8x11 + 26 = 114 akçe 1 gömlek

Çeviri,Batu



DEMİRCİLİK

Genel görüşler:
• Demircilik işi seviye 2 oyuncuların yapabileceği bir iştir.
• Demirciler demiri kullanarak değişik aletler üretebilirler.
• Demircinin işlemden önce pazardan külçe demir ve tomruk odun alması gerekmektedir.
• Demirci olma kararı vermeden önce, fazla üretimi engellemek için belediye reisine şehirde demirciye ihtiyaç olup olmadığını danışmanız tavsiye olunur..

Demircilik
1) Pazardan tomruk odun ve külçe demir almanız gerekmektedir.
2) Ardından aldığınız ürünleri "Evinizdeki eşyalar" kısmına aktarmanız gerekiyor.
3) Demirciler odun ve demiri kullanarak; bıçaklar, baltalar, kılıçlar, kovalar ve külçe çelik üretebilir.

Demircilerin bir günde üretebilecekleri:

* 3 adet bıçak: 1 tomruk odun + 1 külçe demir.

• 3 adet kova: 3 kasnaksız kova (pazardan alıp evdeki eşyalar kısmına transfer edin) + 1 tomruk odun + 1 külçe demir.

* 1 külçe çelik : 2 tomruk odun + 1 külçe demir.

* 1 işlenmemiş bıçak: 1 tomruk odun + 1 külçe çelik.

• 1 keskin olmayan bıçak : 1 tomruk odun + 1 işlenmemiş bıçak
• 1 işlenmemiş balta : 1 keskin olmayan bıçak + 1 adet sap (pazardan alıp evdeki eşyalar kısmına transfer edin)

* 1 keskin balta: 1 keskin olmayan balta

* 1 adet kılıç bıçağı: 1 işlenmemiş bıçak + 1 tomruk odun

* 1 adet işlenmemiş kılıç: 1 kılıç bıçağı + 1 külçe çelik

* 1 adet kılıç: 1 işlenmemiş kılıç

• 1 saban demiri: 1 külçe demir + 1 tomruk odun (henüz kodlanmadı)
• 1 adet çapa: 1 saban demiri + 3 tomruk odun (henüz kodlanmadı)

Buradaki her işlem 1 gün sürmektedir.

Satış fiyatları ve kazanç:

* 1 tomruk odunun ortalama fiyatı: 4 akçe

* 1 adet sap ortalama fiyatı: 10 akçe

* 1 külçe demirin ortalama fiyatı: 20 akçe

* 1 adet kasnaksız kovanın ortalama fiyatı: 31 akçe

* Seviye 2 için ortalama günlük kazanç: 26 akçe


g: çalışma günü
o: tomruk odun.
d: külçe demir
ç: külçe çelik

* 1 bıçak: 1g + 1o + 1d = 24/3 + 4/3 + 20/3 = 16 akçe

• 1 kova: 1g + 3 kasnaksız kova +1w + 1i = 26/3 + 93/3 + 4/3 + 20/3 = 47.3 akçe

* 1 külçe çelik: 1g + 1d + 2o = 26 + 20 + 8 = 54 akçe

• 1 işlenmemiş bıçak: 1g + 1ç + 1o = 26 + 54 + 4 = 84 akçe
• 1 keskin olmayan bıçak : 2g + 1ç + 2o = 52 + 54 + 8 = 114 akçe
• 1 işlenmemiş balta : 3g + 1ç + 2o + 1 sap = 78 + 54 + 8 + 10 = 150 akçe
• 1 keskin balta : 4g + 1ç + 2o + 1 sap = 104 + 54 + 8 + 10 = 176 akçe

* 1 kılıç bıçağı: 2g + 1ç + 2o = 52 + 54 + 8 = 114 akçe

• 1 işlenmemiş kılıç: 3g + 2ç + 2o = 78 + 108 + 8 = 194 akçe

* 1 adet kılıç: 4g + 2ç + 2o = 104 + 108 + 8 = 220 akçe

• 1 saban demiri: 1d + 1o +1g = 20 + 4 + 26 = 50 akçe (henüz kodlanmadı)
• 1 adet çapa: 1 saban demiri + 3o +1g = 50 + 12 + 26 = 88 akçe (henüz kodlanmadı)

BİLGİ:
• Demirciler ayrıca belediye binasından işlenmemiş baltaları alıp işleyerek belediyeye geri satıp para kazanabilirler.
• Saplar marangozlar tarafından üretilip markette satılırlar.
• Kasnaksız kovalara marangozlar tarafından üretilip markette satılırlar.

Kılıç:
Gün 1 : 1 demir ve 2 odundan 1 külçe çelik yapın
Gün 2 : 1 külçe çelik ve 1 odundan 1 adet işlenmemiş balta yapın
Gün 3 : 1 işlenmemiş balta ve 1 odundan 1 adet kılıç bıçağı yapın
Gün 4 : 1 külçe demir ve 2 odundan 1 külçe çelik yapın
Gün 5 : 1 kılıç bıçağı ve 1 külçe çelikten 1 adet işlenmemiş kılıç yapın
Gün 6 : 1 işlenmemiş kılıçtan 1 adet kılıç yapın

Çeviri, Tekin



FIRINCI

Genel Açıklama

* Fırıncılık bir Seviye 2 mesleğidir.

* Fırıncı ekmek üretmek için un kullanır.

• Ekmek temel bir gıdadır ve yendiğinde 2 açlık puanı verir.
• Mesleğinize karar vermeden önce belediye reisinize danışarak kasabanızda yeterli fırıncı olup olmadığını öğrenin.

Fırıncılık

1) Pazardan un almalısınız.
2) Pazardan odun almalısınız.
3) Unları ve odunları "evdeki eşyalar" bölümüne koymalısınız.
4) Fırıncı olarak unları yenilebilir veya satışa çıkarılabilir ekmek haline getirebilirsiniz.

- 1 çuval un 3 somun ekmek üretmek için kullanılır.
- 2 çuval un kullanımı için 1 tomruk odun gerekir.
- Bir fırıncı en fazla 12 çuval un ile 6 tomruk odun kullanabilir. Bu şekilde günde en fazla 36 ekmek üretebilir.

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama napalım oyun çok güzel [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://koxpcu.yetkinforum.com
 
Rönesans Krallıklar Oyunu Ayrıntılı Rehberi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dead Front Rehberi Herşeyi ile Resimli Ayrıntılı Anlatım
» 2Moons/Dekaron Dead Front Rehberi Herşeyi ile Resimli Ayrıntılı Anlatım
» Rönesans krallikları Online osmanlı
» O ko açma Ayrıntılı Anlatım
» Yetenek Kitapları Ayrıntılı Anlatım

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Pvp server 1299,Koxp,Metin2,Mt2,Tanıtım,Hile,Paylaşım,2018 :: Online oyun tanıtımı :: Online Oyunlar :: Krallıklar-
Buraya geçin: